Izolarea fonica a usii de la spalatorie cu foarte putini bani

izolare fonica spalatorie


Nimic nu este mai deranjant decat zgomotul pe care il face masina de spalat care se aude in toata casa. Din fericire, exista diverse metode foarte ieftine dar eficiente pe care o sa le prezint in cele ce urmeaza.

Acesta problema imi dadea batai de cap deoarece camera in care se afla masina de spalat rufe dar si uscatorul, este la etajul superior. Fiind situata la etajul superior, zgomotele produse de masina de spalat se propaga in toata casa, necesitand astfel o izolare fonica a usii de la camera.
Pasul 1: Achizitioneaza amortizoare pentru masina de spalat rufe.


Primul lucru pe care l-am facut a fost sa cumpar amortizoare anti-vibrare pentru masina de spalat rufe, fiind ieftine am luat doua seturi, unul fiind pentru masina si celalalt pentru uscator.

Voi povesti despre cateva alte solutii pe care le-am implementat pentru a izola usa spalatoriei, insa acestea m-au scapat doar de sunetele de intensitate ridicata. Sunetele produse de masina de spalat rufe si de uscator sunt insa sunete primare, de baza, care se raspandesc si vibreaza in toata casa, fiind mult mai greu de izolat fonic.

Aceasta tehnica nu dureaza decat 5 minute, trebuie doar sa instalezi acele amortizoare anti-vibrare sub picioarele atat ale masinii de spalat rufe cat si ale uscatorului. Vei observa o reducere imediata a sunetului si vibratiilor de pana la 30% sau chiar mai mult, depinde de caz.

Daca nu vrei sa cheltui multi bani sau daca nu obtii o absorbtie eficienta a sunetului, poti incerca sa pui dopuri de pluta dedesubt sau chiar si un prosop impaturit. Aceste metode nu sunt insa la fel de eficiente, dar te pot ajuta sa mai reduci din intensitatea sunetului.Pasul 2: Intarirea usii.


Majoritatea usilor din casa sunt goale pe dinauntru, ceea ce inseamna ca nu sunt foarte eficiente in ceeea ce priveste blocarea sunetelor, in special a celor de intensitate joasa cum sunt cele produse de masina de spalat rufe sau uscator.

Cea mai simpla metoda este cea de atasare a unui strat suplimentar asemanator unei paturi care izoleaza fonic pe partea interioara a usii de la spalatorie. Aceste strat este un material care absoarbe foarte multe suntete, fiind foarte usor de instalat. Trebuie doar sa bati patru cuie in cele patru colturi ale usii si sa o agati de colturi, vei observa o imbunatatire a linistii din incapere.

O alternativa ar fi aceea de inlocuire a vechii usi cu una noua, izolata fonic, insa aceste tipuri de usa nu sunt standardizate si trebuie sa stii cu precizie dimensiunile usii.


Pasul 3: Acoperirea pragului usii.


O metoda prin care obtii blocarea totala a sunetelor trebuie sa acoperi spatiul dintre usa si podea, deoarece nu conteaza cat de bine este izolata fonic usa spalatoriei daca exista un spatiu prin care se „scurge„ zgomotul.

Acestea sunt cele mai simle metode de a izola fonic usa unei spalatorii, o solutie „sinucigasa„ ar fi cea de amplasare a unor panouri acustice pe peretii incaperii, dar nu cred ca este cazul.


Concluzii.

Atunci cand vine vorba de izolarea fonica a spatiului in care locuiesti, merita sa investeti totul in a obtine o casa in care te poti relaxa si poti avea liniste, fara a fi nevoit sa trimiti copiii afara sau sa scoti aparatura din priza.

Spor la izolarea fonica a spalatoriei tale si sper ca cele impartasite de mine te vor ajuta!

Izolarea fonica a usii de la spalatorie cu foarte putini bani Izolarea fonica a usii de la spalatorie cu foarte putini bani Reviewed by Andrei on februarie 16, 2019 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.