Izolarea fonica a unui birou: 5 lucruri pe care le poti face.


antifonare birou

A lucra intr-un birou presupune anumite provocari, cea mai mare provocare pentru anumite persoane este cea cu privire la zgomot.

Atunci cand incerci sa te concentrezi si sa iti indeplinesti cu succes sarcinile, cel mai perturbator lucru este cel a a-ti auzi colegul de alaturi cum munceste. Fiind imposibil a izola fonic un birou, exista totusi numeroase metode prin care poti reduce zgomotul, unele dintre ele fiind prezentate in cele ce urmeaza.

Inaltarea peretilor biroului tau.

Acest lucru nu este usor de realizat si se poate sa nu ai permisiunea de a realiza inaltarea peretilor biroului tau, insa este o metoda eficienta de a reduce zgomotul. Daca iti poti convinge angajatorul sa investeasca in extinderea suprafetei peretilor biroului tau, vei observa o imbunatatire privind reducerea zgomotelor perturbatoare.

Inaltarea peretilor va impiedica trecerea zgomotelor din anumite directii, oferindu-ti astfel si o anumita intimitate.

Adauga niste panouri acustice pe peretii biroului.

Panourile acustice pe baza de spuma reprezinta o idee buna pentru a atenua zgomotele, fiind o alternativa accesibila.

Cu ajutorul acestor panouri iti poti pune amprenta asupra propriului birou.

Utilizarea unor covoare speciale.
Covor izolant

Este posibil ca in biroul tau deja sa existe un covor, insa daca nu exista, utilizarea unui covor special este o metoda eficienta pentru reducerea zgomotului.

Ca si bonus, utilizarea unui astfel de covor poate reflecta personalitatea ta.

Foloseste o masina de facut zgomot.

Odata ce ai facut tot posibiliul de a bloca si atenua zgomotele, este timpul sa te concentrezi asupra mascarii acestuia.

O buna optiune de a realiza acest lucru este cel de utilizarea a unui aparat de facut zgomot. In acest fel, blochezi zgomotele exterioare si te poti concentra la cea ai de facut. Este util, facand de asemenea si conversatiile telefonice mai usoare.

Atunci cad sunt eliminate zgomotele de fundal, vorbirea la telefon este mult mai accesibila.

Masina LectroFan High Fidelity White Noise este foarte apreciata si este perfecta pentru birou. Poti alege intre zece sunete diferite si zece trepte diferite de emitere a zgomotului, acestea putand fi ajustate la volumul dorit.

Aceasta metoda este potrivita pentru zilele in care zgomotul este mult prea puternic si greu de suportat, fiind aproape imposibil de a-ti indeplini sarcinile zilnice. 

Aparatul de facut zgomote este alimentat fie prin USB fie prin AC.

Utilizarea unor casti izolante fonic.

Acest tip de casti poate face diferenta uneori.

Castile obisnuite pot provoca rani atunci cand sunt utilizae un timp indelungat, insa acest lucru nu este intalnit la castile izolante fonic, putand fi utilizate si o zi intreaga.

Partea care vine in contact cu fata este realizata dintr-o piele fina Alcantara sub forma de pernute.

Aceste casti sunt ideale pentru acest mediu de lucru deoarece au de asemenea si un microfon care iti permite in acest fel sa realizezi si apeluri telefonice. Mai pot fi folosite pentru a asculta muzica cu o acustica incredibila, sau pot fi pur si simplu utilizate pentru a izola fonic zgomotele.

Comunica Resurselor Umane problemele legate de comportamentul de la birou.

Uneori, indiferent de metodele utilizate pentru a bloca sau atenua zgomotele, comportamentul colegilor de birou poate fi la fel de

perturbator. Nu ar strica sa mentionam la Resurse Umane acest tip de comportament.

Nimeni nu trebuie sa afle ca aceasta idee iti apartine sau unele persoane poate nici nu realizeaza cat de zgomotoase pot fi. 

Daca lucrezi intr-o ferma, stii cu siguranta ce provocari legate de zgomote apar, dar trebuie sa iti indeplinesti sarcinile zilnice indiferent de zgomotele din mediul inconjurator.

Daca urmezi pasii prezentati anterior, vei putea minimiza zgomotele pe cat posibil la locul de munca, obtinand astfel un spatiu intim de lucru.


Trimiteți un comentariu

[facebook]

Author Name

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Un produs Blogger.