Izolarea fonica a unei bai cu mai putin de 200 lei

antifonarea usii baii


Daca exista o camera in casa ta care are nevoie de izolare fonica, aceasta este baia. Nu este placut sa auzi zgomotele altor persoane atunci cand acestia folosesc toaleta.

In cele ce urmeaza sunt prezentate difierite metode prin care iti poti izola fonic usa baii cu materiale ce costa mai putin de 200 lei si unele metode care sunt putin mai costisitoare, alegerea fiind a fiecaruia dupa bugetul de care dispune.
Consolidarea usii.

Pricipalul <faptas> responsabil pentru propagarea sunetelor de la nivelul baii catre restul casei, il reprezinta usa acesteia, majoritatea usilor fiind goale pe dinauntru.

Usile goale faciliteaza propagarea sunetelor. In unele cazuri, o usa goala poate amplifica sunetul. Acest lucru reprezinta exact opusul a ceea ce ne dorim.

Exista numeroase moduri prin care poti izola fonic o usa, din pacate unele dintre ele fiind destul de costisitoare.

Poti cumpara sau comanda o noua usa care este densa in interior. Un pret decent de achizitie poate fi obtinut de la Home Depot. Trebuie sa stii cu precizie dimensiunea usii tale, acestea nefiind standardizate. Acest lucru poate insemna cheltuieli in plus sau minus pentru achizitionarea usii dorite.

O usa solida va va mult mai grea si poate fi mai difici de inchis, respectiv de deschis. Acest tip de usa va duce la scaderea semnificativa a zgomotelor care parasesc baia.Husa fonoizolanta.

O alta optiune care poate fi utila este cea de a achizitiona o husa izolatoare fonic, partea din interior fiind alcatuita din fibre de sticla atenuatoare. Daca iti doresti un decor de revista pentru casa ta, aceasta nu reprezinta cea mai buna optiune din punct de vedere estetic.

Nu este urata dar iese semnificativ inafara. Aceste panouri au rolul de a absorbi sunetele, dar nu si mirosurile.

Am incercat metoda care s-a dovedit a fi cea mai putin costisitoare. Pentru asta vei avea nevoie de putina indemanare si sa urmaresti instructiunile in cele ce urmeaza.


Dublarea usii cu lemn.

In primul rand, o sa ai nevoie de o bucata de lemn care are dimensiune a usii tale.

Masoara cu atentie usa, apoi mergi si achizitioneaza lemnul.

Poti de asemenea, sa folosesti un perete de rigips, daca aspectul nu este un aspect prea important pentru tine. Peretele de rigips reprezinta cea mai ieftina metoda, insa daca aspectul nu prea conteaza, poti folosi lemn MDF. Acest tip de lemn este lucios si dens, culoare lui fiind deosebita. Din nedericire, este destul de costisitor.

Pe langa lemn, vei avea nevoie de un lipici fonoizolant, ce se aplica fie pe lemn fie direct pe usa ta, apoi ataseaza cu atentie lemnul de usa cu ajutorul unor suruburi.


Antifonarea partilor metalice.

Cu toate ca usa reprezinta principala cauza de propagarea a sunetului inafara baii, acesta se poate raspandi si prin micile crapaturi aparute in jurul partilor metalice.

Pentru rezolvarea acestei probleme, trebuie sa aplici un cauciuc care blocheaza sunetele intre partea usii care nu vine in contact cu peretele. Aceasta metoda este una ieftina care poate fi de mare ajutor.

Duupa ce aplici cauciucul izolator, va trebui sa umpli spatiile libere cu o garnitura care este asemanatoare cu cea din jurul cazii din baie.


Utilizarea unei garnituri.


Pentru a sigila complet spatiul dintre usa si perete poti folosi o garnitura.

In cele ce urmeaza sunt prezentate cateva metode, cea mai ieftina optiune fiind utilizare unei benzi adezive. Fiind o optiune ieftina, se deterioreaza repede, fiind necesara inlocuirea acesteia in fiecare an.

O alta otiune, mult mai scumpa dar inca la un pret rezonabil o reprezinta utilizarea unei garnituri.

Aceasta se ataseaza de cadrul usii, si rezista mult mai mult. Cu siguranta, garnitura usii va asigura un sigiliu mai sigur decat banda adeziva.

Acoperirea pragului usii.

Pasul final in izolarea fonica a baii il reprezinta acoperirea pragului usii.

Pragul unei usi sigileaza practic spatiul dintre usa si podea. 

In mod obisnuit, pragurile nu sunt necesare celorlalte usi din casa. Acestea fiind spuse, adaugarea unui prag poate ajuta cu siguranta la izolarea fonica a baii. 

Acest spatiu dintre usa si podea reprezinta ultimul spatiu care trebuie umplut pentru a bloca propagarea sunetelor inafara baii.

Acest prag reprezinta o metoda excelenta, fiind foarte accesibil ca si pret. Reprezinta o metoda inovatoare care creaza un sigiliu atunci cand usa se inchide si il ridica atunci cand usa se deschide.

Intr-o zi, o sa investesc in izolarea sonora a usii de la baie folosind materiale mult mai scumpe.

In acest moment, sunt multumit ca am ales niste metode ieftine dar sigure, tinand cont ca nu ma intereseaza prea mult aspectul usii. Costul materialelor nu depaseste bugetul de 400 lei, putand fi redus cu usurinta la 200 lei.Concluzii.

Izolarea fonica necesita anumita munca si presupune depunerea unui efort.

Totusi, este satisfacator sa stii ca nimeni nu mai aude zgomotele din interiorul baii atunci cand o folosesc.

De asemenea, sa nu mai auzi sunetele pe care le produce cineva cand iti foloseste baia este destul de multumitor.

Spor la izolarea fonica a usii baii tale! Sper sa iti fie de ajutor metodele folosite de mine.


Trimiteți un comentariu

[facebook]

Author Name

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Un produs Blogger.