Draperii antifonice: ce functioneaza cu adevarat

draperii antifoniceUna dintre cele mai simple solutii de izolare fonica a unei camere este cea prin intermediul draperiilor antifonice. Acestea sunt ieftine, usor de agatat, domeniul draperiilor fiind unul infloritor.


Dar ce functioneza cu adevarat? Sa vedem!


Din cele experimentate de mine, draperiile antifonice sunt utilizate mai mult deoarece acestea amortizeaza sunetele, insa nu le blocheaza. Intr-un sens practic, acestea sunt potrivite pentru reducerea ecoului dintr-o camera, dar nu reduc totalul sunetelor care intra in incapere.

Insa, daca acestea nu sunt capabile sa blocheze totalul sunetelor dintr-o camera, nu inseamna ca acestea nu iti vor face camera mai linistita.


Cum este posibil acest lucru? 


Sa presupunem ca iti iei cu tine telefonul in baie si asculti o melodie. Acest lucru face ca ecoul sa se propage in toata incaperea, devenind perturbator. 

Acum mergi cu telefonul in dressing, asculta melodia la acelasi nivel sonor si fa diferenta de ecou fata de cel produs cand erai in baie.

De ce apare aceasta diferenta de ecou? Deoarece hainele din dressing au rol de amortizare, un efect asemanator draperiilor antifonice.
Aceste draperii nu blocheaza sunetul in totalitate, dar fac sunetul sa se piarda mult mai repede decat intr-o camera in care nu sunt draperii. 
Efectul acestor draperii antifonice este cel de liniste si pace.Intrebarea este: aceste draperii au efect, da sau nu?


Raspunsul este DA!

Daca inca auzi atunci cand stai pe canapea sunetele de pe strada, inseamna ca aceste draperii nu functioneaza la fel ca o fereastra izolata fonic. Draperiile reprezinta o metoda prin care se atenueaza problema, zgomotele devenind mult mai usor de acceptat, impiedicand de asemenea sa se produca ecoul, acestea fiind de foarte mare ajutor.

Functioneaza ca si hainele din dressing, insa diferenta este aceea ca draperiile creaza o bariera intre fereastra si restul camerei.

Alege o draperie antifonica de foarte buna calitate.

Multe draperii se gasesc in comert ca fiind antifonice, insa uneori este doar o strategie de marketing, folosita de companii pentru a descrie orice draperie care este mai groasa.

O draperie antifonica reala va fi grea, dintr-o tesatura speciala, care incepe din tavan si se opreste pe podea, depasind cu cativa centimetri dimensiune a ferestrei.

Cheia o reprezinta acoperirea unei suprafete cat mai mari de fereastra astfel incat sa se produca un sigiliu in jurul partilor laterale.


Trei sfaturi utile prin care vei obtine o reducere semnificativa a zgomotului:

-cumpara patru panouri pentru fiecare fereastra in loc de doua, cu cat sunt mai dense, cu atat mai bine.

-cumpara draperiile cele mai lungi pe care le poti gasi, adica cele care incep din tavan si se termina pe podea.

-cumpara bratari de prins draperia de tavan, in loc de bratarile clasice de perete, acestea fiind mai aproape de tavan si blocheaza cat mai multe sunete.
Solutii profesionale.

Daca dispui de un buget mai mare sau daca vrei sa blochezi o cantitate mai mare de sunete care patrund prin ferastra, poti investi in draperii acustice. Acestea nu sunt deloc ieftine, insa daca le folosesti impreuna cu draperiile antifonice clasice, poti rezolva problema fara sa cheltui 4000 lei pe o fereastra antifonica. Desigur la cei 4000 lei pe care ii cheltui pentru achizitionarea ferestrei, vei cheltui in jur de 2000 lei pentru instalare.

Draperiile acustice reprezinta cea mai modesta si eficienta metoda care iti creaza un spatiu linistit si relaxant in casa ta.


Concluzii.

Se poate ca draperiile antifonice sa nu aiba acelasi efect ca si fereastra antifonica sau alte metode profesionale, dar este o metoda accesibila care te poate scapa de probleme.

Am locuit de-a lungul timpului in mai multe case in care ar fi fost vitala amplasarea unor astfel de draperii, pentru a obtine linistea de care ai nevoie.

Iti doresc mult succes!


Draperii antifonice: ce functioneaza cu adevarat Draperii antifonice: ce functioneaza cu adevarat Reviewed by Andrei on februarie 15, 2019 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.