Cum Să Izolezi Fonic Un Dormitor În 6 Pași (Care Pentru Mine Au Funcționat)
izolare fonica dormitorPoluarea fonică reprezinta un aspect destul de neplacut, izolarea totală a sunetului este destul de costisitoare si implica multa munca. Liniștea este foarte importantă pentru mine, mai ales în anumite camere ale casei mele.Pentru că nu am vrut să cheltui bani multi pentru o izolare fonică totală, am decis să merg pe o idee simplă inventată de mine.


În dormitorul meu, vreau să izolez zgomotul de afară pentru a-mi îmbunătăți calitatea somnului și, de asemenea, să țin sunetele private în interiorul dormitorului.


Soluția mea nu este perfectă, dar nu am vrut să investesc o suma importanta de bani.


Mai jos sunt descrise cele 7 etape pe care le-am scris pentru voi, prin care am obtinut o cameră izolată fonic, la un pret decent.


În mod individual, unii dintre acești pași nu par să facă o diferență enormă, dar toți împreună funcționează pentru mine. Camera mea nu este 100% izolată fonic, dar este mult mai liniștită decât era.


Cel mai bun lucru este că acest proces a fost eficient și rentabil.1. Pune pe ușa dormitorului o membrană izolatoare.


izolare fonica a usii


În întregul proces de izolare fonică, am aflat că ușa dormitorului este un mod major în care sunetul intră și iese afară. 

Din acest motiv, tratarea ușii ar putea fi cel mai important pas. Ușa are niște fisuri în care aerul (și undele de sunet) se pot propaga cu ușurință. Primul lucru pe care l-am făcut a fost să instalez o ușă mai bună.

Acestea sunt foarte ieftine și fac o treabă destul de bună. Este foarte ușor de instalat și se pare că este o soluție durabilă. 

De asemenea, am adăugat o bandă de etanșare în jurul perimetrului ușii pentru a împiedica sunetul sa intre.2. Sigileaza Ferestrele.


izolare fereastra


Cu restul de banda izolatoare care mi-a ramas de la usa dormitorului, am reusit sa pun si la ferestre.

Daca nu aveti ferestre de termopan, aceasta banda sigur va ajuta.

Mai demult, aveam clasicele ferestre din lemn si chiar daca nu erau crăpate, aceasta solutie m-a ajutat si am reusit sa reduc sunetul care venea de afara.3. Investește în draperii antifonice calitative.


draperii antifonice


Nu mi-a păsat niciodată atât de mult de estetica generală a dormitorului meu, așa că nu am avut mereu niște perdele colorate. Adaugarea unor perdele de tip blackout care blochează atât lumina cât si sunetul a fost soluția care mi-a schimbat viața, și nu exagerez.


Cred că nu realizam că prea mulă lumina îmi afecta somnul. Aceste perdele sunt minunate nu doar pentru blocarea luminii, ci și pentru izolarea fonică destul de bună.


Mă trezeam în fiecare dimineață de joi când venea mașina de gunoi și făcea destulă galagie încat să mă trezească, dar acum nu mai am această problemă datorită acestor perdele.


Ca și bonus, stilul de viață s-a schimbat foarte mult, mai mult, primesc și destule complimente despre cum arată dormitorul meu cu aceste perdele.4. Montează niște panouri de spumă acustică.

panouri din spuma acustica


Tocmai am vorbit despre îmbunatațirea esteticii dormitorului meu grație perdelelor de tip blackout, dar utilizând aceste panouri de spumă acustică îmi pot transforma camera mai mult in studio de înregistrări decât în dormitor, ceea ce nu imi doresc.


De aceea, pentru a nu pați asa ceva, aveți la dispoziție o gamă variată de culori și forme a acestor panori si folosindu-vă de creativitatea dumneavostră, puteți da lovitura.


Eu sincer nu am fost foarte creativ și nu am vrut să depun prea mult efort, dar se poate creea ceva frumos, promit. Puteți să verificați Pinterest pentru câteva idei de inspirație cu privire la aspect / design.


Spuma acustică nu blochează foarte tare sunetele din exteriorul dormitorului, mai degrabă aceasta absoarbe sunetul din interiorul lui.


Acest lucru este minunat dacă vă place să ascultați muzică la un volum mai ridicat sau să va uitati la tv, în timp ce alții din casă incercă să doarmă.5. Foloseste niste tablouri.izolare fonica prin tablouriÎncercând să-mi compensez stilul necreativ a panoului de spumă sau lipsa acestuia, am investit, de asemenea, in cateva tablouri cu peisaje, relativ ieftine, din panză. Și ca să spun cum am procedat, am tăiat o parte din spumă, cam cât intră tabloul si uite așa am făcut ceva foarte creativ.


Acest pas ajută la blocarea sunetului dar ofera si o imagine vizuala placuta.6. Ia în considerare tavanul sau podeaua (Sau ambele !).


Depinde de zona in care locuiesti, astfel incat, propagarea sunetelor prin podea in casa ta daca locuiesti la bloc poate deveni o problema.

Poti utiliza panouri acustice pe baza de spuma.

Poti de asemenea sa iti izolezi fonic plafonul, prin intermediul unor nori de spuma care au si efect estetic pe langa cel de izolare fonica.

Pentru podea mai poti utiliza covorase acustice care vor face o treaba excelenta.Concluzii.

Prin intermediul celor 6 pasi am reusit sa izolez fonic dormitorul, creand astfel un spatiu relaxant, ca o oaza de liniste. Nu e izolat 100 %, dar diferenta pe care am realizat-o inseamna enorm pentru mine.

Fara a fi nevoit sa imi folosesc economiile am reusit sa izolez fonic dormitorul, acesta devenind mult mai confortabil pentru citit, dormit si multe alte lucruri.

Cea mai buna parte a acestui proiect a fost sa realizez cat de mult ma afecteaza si lumina care patrunde in casa. Investind in draperii groase care blocheaza sau absorb sunetele, am realizat fara sa vreau o absorbtie a luminii. Nu mai zic ce efect estetic am dat dormitorului meu prin intermediul acestor draperii.

Daca imi voi construi vreodata o casa, voi lua in considerare implementarea acestor tehnici de izolare fonica inca de la inceput.Perspective viitoare.


Mi-ar placea ca si perspective viitoare sa aud cum ati reusit sa va izolati fonic nu doar dormitorul, cate din ideile mele v-au fost de ajutor si ce noutati ati realizat.

As dori sa vad diverse modele realizate din panouri de spuma acustica care sa ma inspire, insa intre timp ma voi relaxa in dormitorul meu!


Cum Să Izolezi Fonic Un Dormitor În 6 Pași (Care Pentru Mine Au Funcționat) Cum Să Izolezi Fonic Un Dormitor În 6 Pași (Care Pentru Mine Au Funcționat) Reviewed by Andrei on februarie 20, 2019 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.