Cum poti izola fonic o masina de spalat vase in 8 pasi simpli


antifonare masina de spalat vaseCasa ta ar trebui sa fie un loc linistit, asemanator raiului, poluarea cu zgomote avand un efect negativ asupra starii de bine si a sanatatii. Este de asemenea dificil de avut conversatii sau de a te putea bucura de liniste. Unul dintre cei mai mari producatori de zgomote din casa ta il reprezinta masina de spalat vase.

Trebuie sa spalati vase in continuare, posibilitatea de a te debarasa de masina de spalat vase nefiind o optiune. Este posibil sa izolezi fonic o masina de spalat vase, limitand astfel cantitatea de zgomot produsa de aceasta atunci cand functioneaza.

In cele ce urmeaza sunt prezentate opt moduri eficiente de izolare fonica a masinii de spalat vase.
1. Intrerupe alimentarea cu apa a masinii de spalat vase si scote-o din priza.

Acest pas este destul de explicativ, din motive de siguranta, mereu trebuie veririficat ca sursele de apa si electricitate sa fie inchise.
2. Scoateti partea frontala a masinii de spalat vase.

Daca nu esti destul de indemanatic, acest pas poate deveni un pic cam coplesitor, fiind insa ult mai usor decat crezi. Ia o surubelnita Philips si scoate suruburile din interiorul usii masinii. Inchide apoi usa, si indeparteaza cu atentie partea frontala a masinii.
3. Masoara panoul frontal si achizitioneaza materiale  de absorb sunetele.


Panoul frontal trebuie masurat atat in lungim, grosime cat si inaltime. Trebuie sa cumperi sistemul de izolare sau panouri care absorb sunetele potrivite spatiului in care urmeaza sa fie amplasate.

Este posibil sa trebuiasca sa tai din dimensiune, cel mai important aspect fiind adancimea. Este mult mai dificil de taiat in adancime decat in lungime sau latime.


4. Asambleaza panoul frontal in masina de spalat vase.


Insereaza cu grija materialul izolant sau panoul antifonant in partea frontala a masinii, apoi insurubeaza la locul lor suruburile scose anterior.


5. Indeparteaza masina de spalat vase din dulap si de perete si deconecteaz-o de la alimentarea cu apa.


Masina de spalat vase trebuie initial sa fie deconectata de la alimentarea cu apa, fiind indeparata apoi cu grija de perete.

Pentru a putea realiza acest lucru, trebuie sa desurubezi anumite suruburi care fizeaza masina de spalat vase de blat. Trage apoi de usa masinii pentru a o indeparta usor de dulap.


6. Indeparteaza si inlocuieste păturile izolante din jurul masinii de spalat vase.


Deasupra si in lateralul masinii de spalat sunt cu siguranta anumite pături izolante, care se deterioreaza odata cu trecerea timpului.

Cu cat sunt mai deteriorate cu atat mai eficiente devin atunci cand vine vorba de reducerea zgomotului. Păturile izolante sunt atasate de masina prin intermediul unui nit, utilizand un patent.

Vei utiliza pe viitor atunci cand vrei sa atasezi o noua pătura antifonica. Niturile vor fi impinse in caracasa masinii de spalat vase, la locul fiecaruia.7. Ataseaza materiale antifonice in spatele masinii.


O cauza care poate provoca zgomote puternice este izbirea masinii de spalat vase de perete. Adaugarea unor materiale izolante in spatele masinii te scapa de problema.

Vei taia o fasie de material izolant pentru a verifica lungimea masinii de splat si una pentru a masura latimea acesteia.

Ataseaza aceste fasii sau benzi in spatele masinii utilizand un adeziv puternic.


8. Pozitioneaza masina de spalat vase la locul ei si conecteaz-o la sursa de apa si electricitate.


Masina de spalat vase trebuie mutata inapoi la locul ei cu mare atentie. Conecteaza sursa de apa si de electricitate apoi porneste-o.

In acest moment, masina ta de spalat vase poate incepe sa spele vase din nou, de data asta producand mai putin zgomot. Daca se aude in continuare un zgomot deranjant, poti incerca sa folosesti un cos de vase, acesta pastrand vasele in pozitia initiala.

Atunci cand jetul de apa intalneste vasele, acesta provoaca un zgomot caracteristic. Cosurile de vase sunt disponibile intr-o gama variata de dimensiuni.

Se poate sa ai cosuri de vase de diferite dimensiuni, necesare anumitor categorii de obiecte.

Cosurile de vase sunt frecvent folosite pentru spalarea biberoanelor copiilor.
Daca masina de spalat vase produce un zgomot neobisnuit?Daca masina ta de spalat vase produce zgomote foarte puternice, exista o posibilitatea ca pompo de motor sa fie defecta. In acest caz, este mai ieftin sa cumparati o noua masina de spalat vase.

Izolarea fonica a masinii tale de spalat vase este un proces care nu dureaza mai mult de o ora, o ora si ceva. In doar opt pasi simpli, sarcina este si mai usoara daca esti indemanatic. Reducerea chiar si cu o anumita intensitate a zgomotului provocat de masina de spalat vase poate aduce liniste si pace in casa ta.

Trimiteți un comentariu

[facebook]

Author Name

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Un produs Blogger.