Cum poti izola fonic o camera cu tobe: ce functioneaza cu adevaratPe scenă, sunetul puternic al unei tobe reprezintă totul, însă situația se schimbă atunci când exersezi, zgomotul produs de tobe fiind de obicei prea mult, în special pentru vecini. În cele ce urmează sunt 
prezentate o serie de ponturi cum puteți să vă izolați fonic o cameră cu tobe.

Din nefericire însă, unele dintre acestea nu funcționează mereu.

Pentru a antifona cu adevarat o cameră cu tobe, trebuie să cheltuiți o sumă importantă de bani pentru îndeplinirea acestui scop, dar și depunerea unui efort considerabil. În esență, veți avea nevoie de un adevărat proiect de remodelare a camerei dorite.

Dacă nu dispuneți de timpul și banii necesari unei astfel de investiții, nu trebuie să vă îngrijorați. În cele ce urmează sunt prezentate o serie de metode utile pentru a reduce sunetul produs de tobe de a se propaga înafara camerei. Acest fapt este îndeplinit în primul rând prin absorbirea sunetului.

Mai jos sunt descrise 5 cele mai bune metode de a împiedica sunetul să se propage înafara camerei în care se fac repetiții cu tobe. Majoritatea acestor pași sunt simpli de implementat și nu foarte costisitori.

Pasul 1: găsiți „scurgerile de aer„.

Sigilarea completă a unei camere fără a pătrunde sau a ieși aerul nu este cea mai bună soluție deoarece în interiorul camerei se va aduna căldura și va deveni „înfundată„.

Dar, sigilarea a cât mai multor scurgeri de aer posibile va duce la reducerea propagării sunetului într-un mod benefic. În cele din urmă, dacă aerul poate trece din interiorul camerei spre exteriorul acesteia, la fel poate și sunetul tobelor.

Începeți cu ușa.

Ușa reprezintă cea mai evidentă sursă de scurgere de aer. O soluție ideală pentru a preveni acest fapt o reprezintă Kitul de izolare fonică a ușii de la Kanzzy care va împiedica sunetul să se propage prin părțile laterale ale ușii sau prin partea de jos.


Poți fi un cercetaș.

Poți căuta scurgerile de aer din jurul ușii, ajutându-te de ochii tăi, dar și de simțul tactil extrem de dezvoltat. Simte fluxul de aer. Acestă nu este un proces distractiv, dar se poate să fii surprins de cât de multe și mici scurgeri de aer poți descoperi. Sigilează scurgerile găsite cu Banda de izolare sau chiar cu armături.


Pasul 2: Întăriți ușa.

Cu excepția cazului în care locuiți într-o casă mai veche care are uși solide de lemn, ușile dvs. sunt cel mai probabil goale în interior.


Acest lucru nu face decât să amplifice sunetul, fiind exact contrar a ceea ce doriți.

Întărirea ușii cu Panouri din fibre sticlă dublu fațetate Singer Safety are ca efect diminuarea scurgerii de sunete care pot părăsi camera dvs.

Dacă prețul panourilor Singer este mult prea mare pentru bugetul dvs., ca și alternativă puteți să înșurubați sau să lipiți o bucată mare de lemn de suprafața ușii. Câteva coli de hârtie imobiliară Jack Richeson cu densitate medie ar fi o soluție ideală pentru rezolvarea problemei.

Pasul 3: Cumpărați un covor ideal pentru tobe.

Amplasarea unui covor sub sistemul de tobe va absorbi din intensitatea sunetelor produse de acestea. Sunt în comerț covoare special create pentru a absorbi zgomotul produs de tobe, precum cele Mwinl Cymbals MDR-BK.

Acest covor este special creat care ajută la captarea și înglobarea zgomotelor astfel încat nu trebuie să vă faceți probleme legate de orice zgomot produs de mișcarea sau înclinarea tobelor. Dacă negrul este puțin prea plictisitor pentru voi, puteți încerca covorul cu design oriental ccum ar fi cel Meinl Cymbals MDR-OR.

Acest covor poate fi așezat cu ușurință pe podeaua camerei în care se află tobele chiar dacă în cameră deja există un covor normal. Dacă nu există deja un covor în cameră, puteți opta fie pentru a acoperi o parte sau chiar întreaga podea cu covoare speciale pentru tobe.


Pasul 4: Acoperiți pereții și tavanul cu spumă acustică.

Pereții și tavanul camerei dvs. crează un efect care face ca sunetul să ricoșeze dintr-o spuprafață tare către alta. Acest efect duce la amplificarea sunetului.

O modalitate de a reduce acest efect de ricoșare este cea de a acoperi pereții și tavanul camerei cu spumă acustică.

Acest lucru poate fi unul destul de cool dacă doriți să îl implementați. Puteți cumpăra spumă acustică în culori diferite și cu design diferit, apoi să le aranjați într-un mod unic și artistic.

Panourile în stil de diamant reprezintă o opțiune foarte bună. Acestea reduc ecoul care fac ca sunetul să fie și mai intens. Pentru acoperirea întregii suprafețe trebuie să cumpărați mai multe pachete. 

Acestea sunt disponibile într-o gamă variată de culori astfel încât le puteți combina sau puteți opta pur și simplu pentru o singură culoare. Dacă nu vă permiteți să cumpărați suficient pentru a acoperi întreaga suprafață, puteți acoperi măcar 25% din suprafața pereților și a tavanului. Cu cât acoperiți mai multă suprafață cu atât efectul creat va fi mai aproape de ceea ce doriți.

Pasul 5: Acoperirea ferestrelor cu draperii groase.

Dacă te îngrijorează ca sunetul din interior să nu se propage prea mult înafară, veți dori să faceți ceva în legătură cu ferestrele dvs. După ce ați sigilat scurgerile de aer posibile, următorul pas este cel de a cumpăra anumite perdele sau draperii de o anumită grosime.

Draperiile de tip „blackout„ sunt destul de eficiente în blocarea sunetului să se propage înafara camerei, dar există și draperii care reduc zgomotul având ca efect și izolarea termică.


Concluzii.

Au reușit aceste 5 metode să vă izoleze complet fonic camera cu tobe? Nu, dar au ca efect reducerea semnificativă a zgomotului.

Majoritatea posesorilor de tobe consideră acesta ca fiind cel mai accesibil proces.

Dacă tu sau trupa ta exersați cât timp în casă se află și alte persoane sau aveți vecini, încercați să aveți grijă cum și cât de mult exersați. 


Trimiteți un comentariu

[facebook]

Author Name

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Un produs Blogger.