Cum poti izola fonic o aerisireaerisire cu deschidere externa
Casa pe care o detin este izolata fonic special pentru biroul meu de acasa, atat de necesar pentru a-mi realiza indatoririle zilnice. Acest sistem de izolare consta intr-o placa de izolare a sunetului, doua usi solide, spuma acustica si covoare groase.

Exista totusi o mica problema.

Toate aceste metode nu functioneaza deoarece am o aerisire situata deasupra usii de la birou care permite trecerea cu usurinta a sunetelor.


Asadar, exista doua moduri de baza prin care poti rezolva aceasta problema:

1. blocarea totala a aerisirii;

2. crearea unui labirint de blocare a sunetului.


Metoda de blocarea totala a aerisirii.
blocare totala aerisire

Cea mai eficienta metoda de izolare fonica a aerisirii este aceea de indepartare a acesteia si rigipsului din jurul acesteia, acest fapt implicand foarte multa munca si costuri ridicate. De aceea, o metoda mult mai simpla si ieftina o reprezinta scoaterea aerisirii, acoperirea golurilor astfel incat sa se sigileze complet zona, apoi amplaseaza aerisirii inapoi la locul ei.

Exista o serie de probleme in ceea ce priveste aceasta abordare, camera respectiva se va incalzi foarte tare in timpul verii. Fluxul de aer ce patrunde prin aerisire are rolul sau bine stabilit, astfel incat se produce aerisirea si racirea eficienta a incaperii.

Deoarece aceasta nu este o metoda eficienta ducand la supraincalzirea biroului, astfel incat va voi povesti despre cea de-a doua metoda, mult mai eficienta si satisfacatoare.


Metoda labirintului.


Aceasta metoda presupune depunerea unui efort suplimentar, dar care are ca rezultat o camera linistita, care poate fi incalzita si racita cu usurinta.


Modul prin care se realizeaza acest labirint presupune realizarea unui mimi labirint in interiorul aerisirii folosind bucati subtiri de lemn lipite cu spuma acustica de restul bucatilor de lemn. In acest fel, sunetul va trece in zig-zag de cateva ori inainte sa patrunda in camera, fiind semnificativ amortizat.


Materiale necesare pentru crearea unui labirint sonor:

- o cantitate mica de spuma sau bumbac acustic;

- o bucata mica de placaj;

- un fierastrau;

- suruburi mici;

- lipici.

Dezavantajul acestei metode este acela ca nu este la fel de eficienta ca blocarea definitiva a canalului prin care are loc trecerea zgomotelor. Desigur, este o metoda eficienta fata de aerisirea deschisa.

Sa fiu sincer, inca nu am incercat aceasta metoda, dar am citit numai recenzii pozitive despre acest aspect.


Trimiteți un comentariu

[facebook]

Author Name

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Un produs Blogger.