Cum iti poti izola fonic biroul de acasabiroul de acasa
Cum iti poti izola fonic biroul de acasa?Munca de birou realizata acasa poate deveni destul de dificila daca esti mereu intrerupt sau deranjat de zgomotul pe care il fac copii tai care se joaca ij vecinatatea ta. Astfel, am invatat cum sa imi izolez fonic biroul pentru a putea lucra in liniste.

Fiecare proiect de izolare fonica este unic, si daca esti inteligent, poti rezolva problema cu foarte putini bani.

Acest articol este foarte explicativ si te invata cum poti economisi bani frumosi daca intelegi diferenta dintre amortizarea si blocarea zgomotului.Diferenta dintre amortizarea sunetelor unui birou fata de blocarea acestora.


Sa presupunem ca ai copii care se joaca in camera alaturata, si vrei ca biroul tau sa fie un loc linistit in care sa poti lucra in pace. Pentru aceasta iti cumperii draperii izolatoare fonic pentru ferestre, panouri din fibra de sticla cu vezi in studiourile de inregistrare si altele.

Din pacate, poti cheltui foarte multi bani pentru aceste lucruri, si nu iti vor izola fonic biroul in totalitate. Aceste lucruri vor amortiza zgomotele si vor impiedica formarea ecoului, dar nu vor putea bloca sunetele exterioare sa patrunda in interiorul biroului.

Produsele de blocare a sunetelor vor bloca complet acestea sa patrunda in interior. Pentru ca acest efect sa fie eficient, acestea trebuie sa fie dense. Este mult mai usor sa iti construiesti un birou in casa pe care il poti izola fonic de la inceput decat sa izolezi unul deja existent.

Daca te hotarasti sa iti construiesti o casa,trebuie pur si simplu sa folosesti placi de rigips sau placi de lemn pentru a preveni propagarea sunetului.Pasul 1: Infunda toate gaurile.


Sa presupunem ca grosimea unui perete este de jumatate de metru,tu te afli de o parte a peretelui si eu de cealalta avand radioul pornit. Probabil tu nu o sa auzi muzica de la radio. In continuare sa presupunem ca exista o gaura in perete de mica dimensiune, dar care permite insa trecerea zgomotului la fel de puternic ca si cum nu ar exista perete deloc.

Asadar primul pas inainte de a trece la urmatoarea etapa, trebuie acoperite toate gaurile. Cea mai mare gaura din birou este fara indoiala usa.

Acum avem in vedere gaurile de aerisire de deasupra usii, ferestre cu garniturile crapate sau care nu se inchid corespunzator.

Daca vreti sa eliminati posibilitatea zgomotelor sa patrunda in birou, atunci trebuie sa va cumparati o noua fereastra cu un cost redus de instalare. Daca problema o reprezinta gura de aerisire de deasupra usii, citeste cum sa izolezi fonic aerisirea.


Pasul 2: Izolarea fonica a usii.


Cea mai mare problema din biroul tau o reprezinta cu siguranta usa, in cele ce urmeaza sunt prezentate cateva metode prin care iti poti izola fonic usa biroului.

Banda izolanta reprezinta cea mai ieftina si cea mai rapida metoda de antifonare a usii, si se pune in jurul usii. Aceasta banda este usor de folosit, trebuie doar sa o desfaci si ea se va lipi de usa. Acest lucru va impiedica zgomotul puternic sa patrunda in biroul tau. Nu are importanta cat de groasa este usa biroului tau atata timp cat exista o crapatura pe sub usa.

Daca sub usa biroului ai o mocheta sau un covor si acesta trebuie sa fie antifonic.

Ulterior, poti lua in considerare schimbarea usii tale cu una cu nucleu dens. Daca ciocanesti in usa si daca sunetul care se aude este greu ca intr-o bucata de lemn, inseamna ca ai o usa cu nucleu dens. Usile exterioare sunt solide. Usile care fac legatura intre camere sunt de obicei goale in interior, neasigurand o izolare fonica corespunzatoare.

Daca usa care face legatura cu biroul tau este una de sticla sau goala in interior, trebuie neaparat sa iti cumperi una cu nucleu dens.

Pentru mai multa siguranta sau o izolare fonica mai buna se poate instala si o a doua usa. Aceasta decizie a dus la imbunatatirea linistii din biroul meu intr-un mod satisfacator.

O alta optiune pe care o poti implementa daca nu vrei sa iti cumperi o usa noua o reprezinta patura izolatoare fonic care poate fi agatata in spatele usii. Pate avea acelasi efect ca si o usa solida, fiind insa mult mai ieftina.


Pasul 3: Retinerea sunetului de baza.


Daca ai incercat una, doua sau chiar trei metode si tot ai probleme cu propagarea sunetelor si o izolare fonica defectuoasa, inseamna ca problema are legatura cu baza izolarii fonice.

In casa anterioara, biroul meu era situat deasupra garajului. De fiecare data cand usa grajului era deschisa sau inchisa aceasta facea un zgomot foarte puternic.

Monitorul de deschidere a usii de la garaj era amplasat pe peretele de la parter, vibratiile usii fiind propagate fix catre biroul meu, acesta reprezentand un sunet de baza.

Singura modalitate de a opri propagarea unui sunet de baza este cea de utilizarea unei tehnici de izolare. Aceasta presupune separarea straturilor peretelui astfel incat vibratiile sa nu se transmita de la un strat la altul.

Ce trebuie sa faci este sa gasesti pe cineva care se pricepe pentru ati pune placi de rigips pe toti peretii biroului. Se observa o imbunatatire a reducerii sunetelor care se propaga in birou.
Pasul 4: Evitarea formarii ecoului in birou.


Ultimul pas in izolarea fonica a biroului de acasa este cel al evitarii formarii ecoului, care poate face cea mai mica diferenta in ceea ce priveste reducerea zgomotului.

In primul rand, trebuie sa verifici daca biroul tau rasuna. Pur si simplu plimba-te prin birou, inchide usa si stiga ceva cat poti de tare. Urmareste sa vezi cat timp dupa ce ai strigat se mentine ecoul sau dupa cat timp acesta apare.

Din fericire, estomparea ecoului este foarte simplu. In primul rand, daca podeaua ta este din lemn, sau alt material rigid, acest lucru nu face decat sa amplifice ecoul. Solutia este simpla: foloseste un covor.

Apoi, foloseste draperii pentru feresrte, cu niste galerii impresionante care care vor bloca sunetele. Cheia o reprezinta adaugarea unor materiale moi in jurul camerei.

Daca tot consideri ca evitarea formarii ecoului nu este un lucru important, mergi in baie, aceasta fiind camera cu cel mai mare ecou si porneste muzica. Este greu sa auzi cuvintele deoarece ecoul este mult mai puternic. Fa acelasi lucru, dar de data asta in dressing, vei observa ca ecoul este atenuat datorita hainelor.Concluzii.


Faptul ca poti lucra de acasa este absolut minunat, mai ales acum cand am mult mai multa liniste doar urmand pasii descrisi anterior. Beneficiez de asemenea si de intimitatea care nu prea o pot avea la birou si ma pot concentra astfel la ceea ce am de facut.

Spor la treaba si sa iti creezi spatiul plin de liniste pe care ti-l doresti!Trimiteți un comentariu

[facebook]

Author Name

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

Un produs Blogger.